Geluksgericht werken
Geluksroute Hengelo
De Geluksroute van de gemeente Hengelo lijkt in veel opzichten op het 'moederproject' van de gemeente Almelo. Het is gericht op chronisch zieken en gehandicapten in een sociaal isolement. Die worden via intermediairs uit de zorg en welzijn gevonden. Kandidaten kunnen nooit zichzelf aanmelden. De intakegesprekken worden gedaan door geluksconsulenten van SWO-Hengelo en MEE Twente. De projectleiding ligt bij de coördinator van het zorgloket, die haar bestaande samenwerkingspartners gemakkelijk kon betrekken bij dit project.
Ziekenhuis
Een nieuwe samenwerkingspartner voor de gemeente Hengelo is het ziekenhuis, afdeling neurologie en het transfercentrum. Bij ZiekenhuisGroepTwente (ZGT) is Geluksroute met open armen ontvangen. Veel verpleegkundigen zijn van de mogelijkheden op de hoogte gesteld en zijn gevraagd om kandidaten aan te melden.
Wmo-zorgloket
Veel van de kandidaten waren tot nog toe bij het zorgloket van de gemeente onbekend. Met de gegevens die uit de intakegesprekken naar voren komen kan het zorgloket mogelijk een sluitend zorgaanbod doen; een sociaal isolement is namelijk nooit een probleem op zich. Het kan voorkomen dat er eerst andere zaken geregeld moeten worden, voordat een kandidaat aan 'leuke dingen voor zichzelf' kan denken. Zo kan het huis ernstig vervuild zijn of de administratie een puinhoop. Dan wordt aangeraden om eerst dergelijke zaken op orde te brengen, alvorens met het geluksroute verder te gaan.