Geluksbudget
Home Geluksgericht werken Testimonials Documentatie Leden Veelgestelde vragen Actueel Contact

Geluksroute Borne


De Geluksroute in Borne is opgezet naar voorbeeld van Almelo en Deventer. Consulenten van MEE en de eigen Bornse SWO zijn getraind tot geluksconsulent om de interventie in te zetten.

Via een breed netwerk van professionals (zorg, welzijn en religie) wordt gesignaleerd op sociaal isolement. Aanmeldingen voor een Geluksroute gaan via de gemeentelijk projectleider. Vervolgens worden consulenten van MEE of SWO ingezet om op intakegesprek te gaan.

Tijdens de intake wordt de leefsituatie van de kandidaat uitvoerig en aan de hand van ICF indeling in kaart gebracht. Als eenmaal duidelijk is wat er speelt in het leven van de kandidaat, worden alle problemen en ellende opzij gelegd. Het gesprek gaat verder over de toekomst: hoe wil de kandidaat eigenlijk zijn of haar leven leiden? Waar gaan de ogen weer van twinkelen? Wat deed u vroeger met plezier, wat u wel weer zou willen doen. Dit plezier is van uitermate groot belang, het zorgt voor duurzaamheid van de gekozen route uit het isolement.

Van veel mensen die in een sociaal isolement zitten is bekend dat geld ook vaak een probleem is. In dat geval kan de geluksconsulent een laatste duwtje in de goede richting te geven. Er kan eenmalig een klein persoonsgebonden budget aanvraagd worden om de activiteitskosten (deels) te dekken. Dit dient als duwtje in de goede richting.

Tenslotte vinden er twee of meer nagesprekken of evaluties plaats.