Geluksbudget
Home Geluksgericht werken Testimonials Documentatie Leden Veelgestelde vragen Actueel Contact

Mantelzorger, tijd voor jezelf - Hardenberg


De gemeente Hardenberg wil graag zwaar- tot overbelaste mantelzorgers tegemoet komen. Dat doen zijn uit budget van het mantelzorgcompliment.

Doordat er wat ontbreekt (tijd, geld of iets anders), doen mantelzorgers soms dingen niet die ze eigenlijk wel graag zouden willen. En waardoor zij zich toch fijner zouden voelen (en langer zorg kunnen verlenen). De gemeente Hardenberg heeft deze regeling bedacht om mantelzorgers éénmalig te ondersteunen. Om tòch die dingen te doen. De ondersteuning uit deze regeling kan bestaan uit geld, maar ook bijvoorbeeld uit het organiseren van hulp.

Zwaar- tot overbelaste mantelzorgers worden via de huisartsen opgespoord. Die zijn in het kader van dit project door de gemeente ingelicht. Eén telefoontje van een huisarts naar het zorgloket (onder toestemming van de betreffende mantelzorger) is genoeg voor de aanmelding. Wmo-consulenten brengen vervolgens de situatie en wensen van de mantelzorger in kaart en zorger ervoor dat het pgb beschikbaar komt. Vertrouwen, laagdrempeligheid, voortvarendheid en effectiviteit zijn enkele kernwoorden van dit project.