Geluksbudget
Home Geluksgericht werken Testimonials Documentatie Leden Veelgestelde vragen Actueel Contact

Testimonials


Zonder Geluksroute had ik veel gemist

Karl Burkhart


Rondzwerven
Karl werkte jarenlang als verpleegkundige in het ziekenhuis totdat hij in de WAO raakte. Na een scheiding kwam hij zo erg in de financiële problemen dat hij op straat belandde. “Ik heb overal rondgezworven en ik sliep onder bruggen. Op een bepaald moment wilde ik er zelfs een eind aan maken.”

Vooroordeel
Via de politie kwam hij uiteindelijk terecht in de 24-uurs opvang van Humanitas Onder Dak in Almelo. Daar begeleiden professionals de bewoners totdat ze weer op eigen benen kunnen staan. Karl Burkhardt: “Ze gingen bijvoorbeeld mee naar de Stadsbank. Ik heb enorm veel te danken aan Humanitas Onder Dak. Veel mensen hebben er een vooroordeel tegen. Denken dat er alleen junks en alcoholisten komen. Maar dat is niet waar.”
“De bazin van de 24-uurs opvang heeft me aangemeld voor het Geluksbudget, herinnert hij zich: “Eerst had ik een gesprek met een consulent van Mee, een organisatie die mensen ondersteunt die een beperking hebben zoals ik.”

Beste kameraad
Dankzij het Geluksbudget heeft Karl nu een seizoenskaart voor Heracles en bezocht hij onder andere een concert van Trijntje Oosterhuis. Karl Burkhardt: “Ik heb ook een gitaar een mondharmonica kunnen kopen. Muziek is mijn lust en mijn leven. Vroeger heb ik er veel geld mee verdiend. Blues spelen in cafés.“
Inmiddels woont Karl alweer anderhalf jaar zelfstandig in een appartement. “Ik pas vaak op de kinderen van een andere oud-bewoner van Humanitas als zij moet werken. Zij is de beste kameraad die ik heb.”

Veel aanloop
Of Karl gelukkiger is geworden door het Geluksbudget? “Vroeger leefde ik volkomen solitair. Nu heb ik overdag zoveel klussen en ik krijg zoveel aanloop dat ik blij ben dat ik om zes uur thuis ben. Wie daarna nog op bezoek wil, moet me eerst bellen.”
Met zijn nieuwe scootmobiel komt hij overal. Hij heeft een vriendenclubje met wie hij elke donderdag koffie drinkt. Karl Burkhardt: ”Met weer anderen maak ik muziek. Door muziek maak je vrienden. Ik heb een camera gekocht, en iemand helpt me bij de fotobewerking op de computer. Zo leer ik weer andere mensen kennen. Zonder het Geluksbudget had ik heel veel gemist.”

Overige Testimonials

Ik durf weer Een besmettelijk project Ik ben nu alle dagen weg Spannend jeugdboek dankzij het Geluksbudget Participatie en integratie is een zeer belangrijk speerpunt van MEE Eindelijk iets helemaal voor mezelf Met mijn brommer kom ik nu overal Petje af dat dit bestaat. Geluksbudget, haha, wat een leuk woord! Heeft niet ieder mens het recht zoveel mogelijk gelukkig te zijn? De gemeente Almelo heeft lef getoond Vissen maakt mijn hoofd leeg Ik kan af en toe weer eens juichen