Geluksbudget
Home Geluksgericht werken Testimonials Documentatie Leden Veelgestelde vragen Actueel Contact

Testimonials


Ik ben nu alle dagen weg

Coen Mulder


“Ik zat hele dagen thuis, al jaren. En wat moet je thuis? Zo’n drie jaar geleden maakte iemand mij attent op het Geluksbudget. Toen heb ik zelf actie ondernomen. Ik ben naar MEE gegaan en kwam ervoor in aanmerking. Toen was ik gered. Want sinds die tijd ben ik alle dagen weg om foto's te maken van de natuur, prachtig.”

“Mijn hele leven ben ik beroepschauffeur geweest, door heel Europa. Ik was nooit thuis. Het weekend duurde tot zondagnacht, dan vertrok ik weer. Dus ik hebt geen hobby’s want daar had ik nooit tijd voor. Alleen maar rijden. En dan zit je van de ene op de andere dag thuis met reumatische artrose.”
“Eerst wilde ik van het budget een visuitrusting kopen, maar het is een fototoestel geworden. Ik kan ermee de weg op en heb iets te doen. Ik fotografeer alles wat ik tegenkom in de natuur, mooie landschappen of zoals nu paddenstoelen. Maar natuurlijk ook mijn kleinkinderen.”
“Het is een dure hobby, ik spaar nu voor een betere lens. Want je wilt toch steeds weer een stapje verder komen. Ik heb het mezelf allemaal geleerd door goed naar anderen te kijken en door te vragen. Je komt onderweg ook veel mensen tegen. Op de Hoge Veluwe staan in de bronstijd wel 300 fotografen samen met mij te wachten op de dieren. Dan heb je ook aanspraak.”
“Het Geluksbudget heeft veel voor mij betekend, maar ook voor mijn vrouw. Ik ben de hele dag weg dus ik kijk haar niet langer op de vingers. Als het mooi weer is, ga ik om zeven uur de deur uit met mijn scootmobiel. Brood en drinken mee, en de accu-oplader. Ik rijd dan zo’n 80 tot 100 kilometer. In de winter pak ik de middagen, dan is het wat warmer. Mijn fototoestel is als het ware een vriend die ik meeneem.”
“Als ik einde dag thuiskom zet ik de foto's op de computer. Ik selecteer alleen wat echt mooi is, de rest gaat weg. De foto’s laat ik aan anderen zien, maar ik geniet er vooral zelf van. Foto’s bewerken doe ik in de winter.”
“Ik zou tegen iedereen willen zeggen: ga eens een dagje met me mee. Dan kun je met eigen ogen zien wat het met me doet. Normaal zou ik thuiszitten of een beetje doelloos in de stad rijden. Nu ga ik de natuur in, het mooiste wat er is, en ik maak foto's: van een zwarte ree of een nest jonge vogels. Prachtig, wat wil je nog meer? Dan ben je toch een gelukkig mens?”

Overige Testimonials

Ik durf weer Zonder Geluksroute had ik veel gemist Een besmettelijk project Spannend jeugdboek dankzij het Geluksbudget Participatie en integratie is een zeer belangrijk speerpunt van MEE Eindelijk iets helemaal voor mezelf Met mijn brommer kom ik nu overal Petje af dat dit bestaat. Geluksbudget, haha, wat een leuk woord! Heeft niet ieder mens het recht zoveel mogelijk gelukkig te zijn? De gemeente Almelo heeft lef getoond Vissen maakt mijn hoofd leeg Ik kan af en toe weer eens juichen