Geluksbudget
Home Geluksgericht werken Testimonials Documentatie Leden Veelgestelde vragen Actueel Contact

Testimonials


Een besmettelijk project

Aad Francissen


Provincie Overijssel en gemeente Almelo schakelden SVWO / Arcon in om andere gemeenten in de provincie enthousiast te maken voor het Geluksproject, en de organisatie en eventuele implementatie ervan te begeleiden. SVWO / Arcon traint ook de consulenten in het begeleiden van dit budget.

Aad Francissen, onderzoeker en adviseur bij SVWO / Arcon: "Belangrijkste regel voor consulenten en projectleiders is: ga niet sturen! Hoe gek een wens ook lijkt."

Francissen: "Vrijwel elke gemeente heeft met mensen in een benarde positie te maken. Ik zou er bij die gemeenten op aan willen dringen deze aanpak eens te proberen met een afgebakende doelgroep. Bijvoorbeeld vijftig bijstandstrekkers, ouderen in woonzorgcomplexen, of dak- en thuislozen. Het Geluksbudget kan heel breed worden ingezet.
Het project gaat uit van de kracht van mensen. Zij kunnen weer enthousiast voor iets worden en daar zelf een vervolg aan geven. Daarom wordt het budget maar eenmaal verstrekt. Als je er een structurele subsidie van zou maken, draai je het doel de nek om. Het Geluksbudget begint bij geluk, niet bij mensen afhankelijk maken. Ik ben volledig besmet geraakt door dit project. Er valt zoveel mee te doen. Mijn hypothese is dat deze aanpak een flinke besparing op bijstandsuitkeringen en gezondheidszorg oplevert. Als we dat via een grootschalig onderzoek kunnen aantonen, zullen verzekeraars en overheden in de rij staan om ook vanuit geluk te gaan werken."

Overige Testimonials

Ik durf weer Zonder Geluksroute had ik veel gemist Ik ben nu alle dagen weg Spannend jeugdboek dankzij het Geluksbudget Participatie en integratie is een zeer belangrijk speerpunt van MEE Eindelijk iets helemaal voor mezelf Met mijn brommer kom ik nu overal Petje af dat dit bestaat. Geluksbudget, haha, wat een leuk woord! Heeft niet ieder mens het recht zoveel mogelijk gelukkig te zijn? De gemeente Almelo heeft lef getoond Vissen maakt mijn hoofd leeg Ik kan af en toe weer eens juichen