Geluksbudget
Home Geluksgericht werken Testimonials Documentatie Leden Veelgestelde vragen Actueel Contact

Brainstormsessies van start


Maandag 28 november 2012 brainstormden enkele leden van de Woerdense maatschappij over de mogelijkheid (en organisatievorm) van een Geluksroute. Op uitnodiging van de wethouder, dachten de Rotary, Welzijn Woerden en een woningbouwcorporatie mee. Aad Francissen en de kersverse UT-onderzoekster Laura Weiss presenteerden de Geluksacademie, de Geluksroute en het wetenschappelijke onderzoek 'Evaluatiestudie Geluksroutes'.

Wethouder Loes Ypma deelde met gepaste trots mee dat het Wmo-beleid zojuist klaar lag ter beoordeling voor de raad. Er zou veel ingezet worden op participatie, eigen kracht en zelfregie. Een Geluksroute past precies binnen dit nieuwe beleid. Zij wil een Geluksroute dan ook graag ondersteunen, maar vindt dat het vooral niet door de gemeente uitgevoerd moet worden. Vooral deelname aan het vierjarige onderzoek spreekt wethouder Ypma aan: zo weet je tenminste zeker of de interventie werkt en in welke mate.

Ook de lokale afdeling van de Rotary was enthousiast; met een project als Geluksroute zou de maatschappelijke inzet van de Rotary veel inzichtelijker en duidelijker zijn. Ook het beheer van het geld, in fonds vorm, zou bij hen in goede handen zijn. De volgende bijeenkomst zal op uitnodiging van de Rotary plaatsvinden.

WelzijnWoerden tenslotte, zet vanaf volgend jaar sterk in op het toepassen van de positieve psychologie, geinspireerd op het boek 'Mentaal vermogen - investeren in geluk' van Jan Walburg (Trimbos Instituut). Geluksgericht werken klinkt als muziek in de oren van directeur Hannie van Baren. Het trainen van welzijnswerkers tot geluksconsulenten en het leveren van een bijdrage aan een Geluksroute lijkt vooralsnog geen enkel probleem.

Op naar de volgende brainstormsessie! Interesse? Neem contact op met Aad Francissen (nieuw venster).

Welzijn Woerden

Rotary Woerden

Gemeente Woerden (Loes Ypma, nieuw venster)

Presentatie 'Evaluatiestudie Geluksroutes' (prezi)

Presentatie 'Geluksacademie - wat je aandacht geeft, dat groeit' (prezi)Overige berichten

› De Geluksroute: welbevinden voor kwetsbare mensen › TcTubantia 17 nov '12: De route naar geluk › SCP Rapport: Sturen op Geluk - hoofdstuk 6 over Geluksroute › Perspectief voor zwaarbelaste mantelzorgers met Geluksroute en NLP › Grondlegger Geluksbudget, Gerard Nordkamp neemt na 35 jaar afscheid › Masterclass Overijssel brengt geluk - 16 december 2009 › Veerkracht